Hortimares neste skritt i den innovative tareindustrien

 

 

Tare for en bærekraftig framtid

PRESSEMELING

21. september 2017

 

Hortimares neste skritt i den innovative tareindustrien

Broek op Langedijk (NL) – Hortimare er den europeiske markedslederen innen avl og formering av tang og tare, med en nyskapende visjon om produksjon av mat og plantebaserte ressurser til sjøs. I Norge Selskapet kan nå utvikles videre på grunn av at majoritets-eierinteressene nå er tatt over av den familieeide Nederlandsk selskapet De Groot en Slot Beheer B.V.

Jan de Vries, daglig leier i Hortimare, er svært fornøyd med De Groot en Slot Beheer som ny aksjonær. "Dette samarbeidet vil tillate en videre utvikling av selskapet. Det vil gjøre det mulig for oss å forbli først i den utrolig nyskapende tang og tare industrien. "Gerrit de Groot, administrerende direktør for De Groot en Slot Beheer:" Vi ser dette som en strategisk investering i en ny type avling som vil spille en viktig rolle i når det gjelder mating av en voksende verdensbefolkning. Bortsett fra det så er tang og tare også en bærekraftig ressurs for flere næringer.”

Den tredje grønne bransjen

Den familieeide virksomheten De Groot en Slot Beheer har mer enn 190 ansatte. Selskapet er allerede en global markedsleder innen avl og produksjon av løk og sjalottfrø. En annen grønn bransje er hagesenteret Intratuin Heerhugowaard. Ved å inna stillingen som majoritetsaksjonær i Hortimare, har selskapet fått sin tredje grønne bransje.

Bærekraft

Hortimare er en ung bedrift med 10 ansatte og er spesialisert på avl og formering av utgangsmateriale (frø/stiklinger) til dyrking av tang og tare og har Norsk stiftelset på Solund (S&F)Selskapet ble grunnlagt i 2008 av Job Schipper med en visjon om å muliggjøre en bærekraftig produksjon av biomasse til sjøen for å mate den voksende verdensbefolkningen og forsyne den med råmaterialer avledet av tang og tare. I de siste årene har Hortimare utviklet seg til den mest avanserte leverandøren av frø til den økende europeiske sjøsektoren. Hortimare eier en unik forplantningsmetode og såingsteknologi og, takket være år med forskning på tareavl, har selskapet utviklet arter som gir høyere utbytte for tarebonden.

 

 

 

 

 

© Hortimare BV - All published text and images are owned by Hortimare and may not be used,

published, distributed or copied without specific written approval of Hortimare BV.